5 tips för vitare tänder

Alla vill ha ett skinande vitt leende. Inte bara för att det är vackert, men också för att det kan ge ett bra intryck. Prydliga, fräscha tänder ger ett hälsosamt utseende och du kan imponera på första dejten med det!

Hur får du vitare tänder?

Ingen har vita tänder automatiskt, vitheten bestäms genetiskt och du kan inte göra så mycket åt det. Under åren kan dina tänder missfärgas, detta beror på ett antal faktorer som; munhygien, kaffe, alkoholhaltiga drycker, rökning och mycket annat. Vill du få vita tänder igen? Kolla in våra tips och hjälpmedel som du kan använda för att bleka dina tänder.

gula tänder whitestrips
Tips 1: välj rätt produkter

Vill du ha vitare tänder? Allting börjar med att använda rätt märke. Runt om i världen finns det otaliga märken som verkar inom marknaden för munvård, och efter ett tag vet man inte längre vilket märke man ska välja.

De mest kända märkena är Oral-B, Crest och Colgate. De har miljontals användare världen över och är även anknutna till “American Dental Association” (ADA). Så de levererar garanterad kvalitet och pålitlighet för de produkter som de erbjuder på marknaden.

Tips 2: god munhygien är väldigt viktigt för vita tänder

Ingenting är viktigare än att ta väl hand om din munhygien. Det är självklart att det är viktigt att borsta dina tänder (flera gånger om dagen), men alla tar inte hänsyn till detta.

Oral-B rekommenderar att du borstar dina tänder två gånger om dagen, och att du använder tandtråd noggrant. Detta är fortfarande det bästa försvaret mot karies och problem med tandköttet.

Tips 3: gå till en tandläkare regelbundet

Hur många gånger har du gått till tandläkaren de senaste åren för en regelbunden undersökning? Se till att du besöker tandläkaren en gång var 6:e månad för att få dina tänder kontrollerade och rengjorda. En tandläkare kan avlägsna tandsten på de ställen som är svåra för dig att nå.

Tips 4: använd Oral-B eller Crest 3D Whitestrips™

Oral-B och Crest (del av Proctor & Gamble) har lanserat Whitestrips™ som gör exakt samma sak som en godkänd tandläkare när du bleker dina tänder. Dessa strips innehåller ett ämne (peroxid) som bleker dina tänder.

Oral-B och Crest 3D Whitestrips™ har fler än 22 miljoner användare världen över och de är även extremt populära i USA. Eftersom populariteten i USA har vuxit så mycket, så finns det nu ett stort intresse i {country} då resultaten är så bra.

Människor vill kunna bleka sina tänder på ett säkert sätt och därför väljer de Oral-B och Crest 3D Whitestrips™, eftersom dessa märken garanterar god kvalitet och de är anknutna till ADA.

Tips 5: tandblekning hos din tandläkare

Vill du gå ett steg längre? En legitimerad tandläkare kan också bleka dina tänder med samma ämne (peroxid) som används i Oral-B och Crest 3D Whitestrips™. OBS: att bleka dina tänder hos en legitimerad tandläkare kan enkelt kosta flera tusentals kronor.